Enginarlı Bahar Pilavı
Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet haşlanmış enginar
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 kısım taze soğan
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- Bir tutam taze nane
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavamıza zeytinyağ, soğan,tuz ve karabiberi koyarak sloganların kokusu çıkıp yumuşayana kadar kavuralım.
- Daha sonra içine rendelenmiş havuç ve tereyağını koyarak kavurmaya devam edelim.
- Haşlanmış ve küp küp doğranmış enginarları da katalım.
- Limon suyu,yıkanmış pirinçi de içine koyarak biraz pirinçler kavrulana kadar karıştıralım.
- Daha sonra tavuk suyumuzu da ekleyerek altını evvel hafif açıp daha sonra yavaşa alarak pişmeye bırakalım.
- Pirinçler hafif pişmeye başladığında içerisine haşlanmış bezelye,doğranmış taze soğan,taze nane ve dereotunu,limon kabuğu rendesini de ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Piştikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















