Enginarlı Bahar Pilavı

Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet haşlanmış enginar
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 kısım taze soğan
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Bir tutam taze nane
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamıza zeytinyağ, soğan,tuz ve karabiberi koyarak sloganların kokusu çıkıp yumuşayana kadar kavuralım.
  2. Daha sonra içine rendelenmiş havuç ve tereyağını koyarak kavurmaya devam edelim.
  3. Haşlanmış ve küp küp doğranmış enginarları da katalım.
  4. Limon suyu,yıkanmış pirinçi de içine koyarak biraz pirinçler kavrulana kadar karıştıralım.
  5. Daha sonra tavuk suyumuzu da ekleyerek altını evvel hafif açıp daha sonra yavaşa alarak pişmeye bırakalım.
  6. Pirinçler hafif pişmeye başladığında içerisine haşlanmış bezelye,doğranmış taze soğan,taze nane ve dereotunu,limon kabuğu rendesini de ekleyerek kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  7. Piştikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakalım.

Enginarlı Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolojen Bombası
Hatay Kağıt Kebabı
Köstebek Pasta
Sodalı Tepsi Böreği
Bisküvi Pasta
El Açması Tadında Çıtır Börek
Hdabla | © 2025 |