Orman Meyveli Kurabiye
Orman Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram tereyağı
- 120 gr şeker (yarım su bardağından fazla)
- 2 adet yumurta sarısı
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 dolu yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 190 gram un (2 su bardağı un)
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 100 gram karışık dondurulmuş orman meyvesi
Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle dondurulmuş meyvelerimizi minik modüller haline getirelim tekrar buzluğa atalım.
- Uygun bir kapta tereyağı ve şekeri birkaç dk çırpalım.
- Yumurta sarılarını ekleyelim karışana kadar çırpalım.
- Limonkabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyelim karıştıralım.
- Son olarak kuru materyalleri ekleyelim.
- Hamurumuzu hazırlayalım ele yapışmayan kıvamda hamurumuz olacak.
- En son meyvelerimizi ekleyelim karıştıralım.
- Hızlı bir formda meyveler sulanmadan form verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım.
- 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında 12-13 dakika pişirelim.
- Üzeri hafif renk alınca fırından çıkaralım.
- Fırından çıkardıktan sonra bardak yardımıyla üzerine hafif bastırarak üzerine düz hal verelim.
- Soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















