Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram baklavalık un
- 500 gram sıfır numara irmik
- 500 gram pudra şekeri
- 250 gram vita yağı
- 250 gram saf sade yağ
- 500 gram boz fıstık
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Püf noktaları: merhaba arkadaşlar öncelikle bu kurabiye et çekme makinasında 3 kere çekilmesi gerekiyor fakat benim makinam olmadığı için tam 1 saat hamurunu yoğurdum kıymetli nokta burda hoş yoğurmak. Yoğurdukça hamur elinizde pişecek.
- İlk olarak pudra şekeri ve yağı çubuk blender ile köpürene kadar çırpıyoruz akabinde fıstığı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ardından büyük bir yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un irmik karışımını döküyoruz hamurun kıvamına nazaran ister tamamını ister 900 gram kadar un irmik karışımı kullanıyoruz.
- Çiğ köfte yoğurur üzere 1 saate yakın yoğuruyoruz korkmayın bu hamur yoğurdukça güzelleşiyor.
- Yoğurma süreci bittikten sonra elimizde denetim ediyoruz biçim alıyorsa tamamdır.
- Yaz ayındaysanız havalar çok sıcaksa dolapta 15 dk kadar hamuru dinlendirebilirsiniz lakin havalar uygunsa çabucak hal verip tepsiye diziyoruz yağlı kağıt koymuyoruz hamur esasen yağlı olduğu için.
- Fırınımızı fanlı ayarda 120-130 derecede ayarlayıp evvelce ısıtıyoruz.
- Burası çok kıymetli dakika tutuyoruz zira kurabiyeler kızarmayacak 120 derece fırında 12-13 dakikadan itibaren başında bekliyoruz her fırın ayarı farklı kimisi çok ısınır kimisi geç ısınır o yüzden siz kendi fırın ayarınıza nazaran 13 dakika ve 20 dakika ortası pişirin.
- Elinizi dokundurun hamur hafif elinize yapışır üzere olacak korkmayın fırından çıkarın. Ve mutlaka tepsiden almıyoruz tepside soğuyup donacak.
- Soğuyan kurabiyelerimiz servise hazır. İsterseniz buzluğa atıp aylarca saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 🥰🏵️❣️.
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













