Tart Kalıbımda Pudingli Kek
Tart Kalıbımda Pudingli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kako
- Yarım su bardağı ceviz kırılmış
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Üzerine;
- 1 paket kakolu puding
- 3 su bardağı süt
Tart Kalıbımda Pudingli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta şekeri yeterlice çırpıyoruz, daha sonra sıvı yağ süt katıp çırpmaya devam ediyoruz ,diğer gereçleri de katıp çırpıyoruz.
- Önceden katı yağ ile yağladımız tart kek kalıbına kek harcımı döküp 170 derecede 30- 40 dk pişiriyoruz .
- Pişen kekimizi fırından alıp 5 dk soğumaya bırakıyoruz soyan kekimizi her yerine gelecek formda ıslatıyoruz ve kenara alıyoruz.
- Daha sonra 1 paket pudingi ardında ki tanımdan yarım bardak eksik olacak formda pişiriyoruz.
- Benim aldım pudingde 3,5 su bardağı süt yazıyordu ben 3 su bardağı kullandım siz daha az sütle de yapabilirsiniz pişen pudingi soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz ,ben soğumaya bırakıyoruz üzerini dilediğimiz üzere süsleyebilirsiniz.
Tart Kalıbımda Pudingli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






