Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)

Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı) Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 1 paket hazır mantı ( kendi açtığınız varsa oda olur)

Üzeri için :

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak ( rendelenmiş )
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavamızı ocağa alalım içerisine sıvı yağ ekleyip birazcık kızdıralım daha sonra mantılarımızı ekleyip daima karıştırarak yeterlice kızarana kadar karıştırarak pişirelim kızardıktan sonra ocaktan alıp kenara alalım.
  2. Üzeri için :Bir tabağın içine yoğurdu, sarımsak ve tuzu ek edelim ve karıştıralım ve kenara alalım.
  3. Sosu için :Küçük bir tavayı ocağa alalım içerisine tereyağımızı ve sıvı yağı ekleyip tereyağı eritelim daha sonra salçamızı ve nanemizi karıştırarak kavuralım ve içine sıcak suyumuzu da ek edelim ve 1-2 tıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
  4. Birleştirmek için :Mantılarımızı isterseniz servis tabağına isterseniz de tabaklara hisse ederek evvel üzerine sarımsaklı yoğurt daha sonra da sosumuzu gezdirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz 👌👌.

Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Fındıklı Kurabiye
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Kolay Poğaça
Şekerpare
Antep Peyniri Kızartması
Hdabla | © 2025 |