Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı)
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı) Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 1 paket hazır mantı ( kendi açtığınız varsa oda olur)
Üzeri için :
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak ( rendelenmiş )
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay bardağı sıcak su
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavamızı ocağa alalım içerisine sıvı yağ ekleyip birazcık kızdıralım daha sonra mantılarımızı ekleyip daima karıştırarak yeterlice kızarana kadar karıştırarak pişirelim kızardıktan sonra ocaktan alıp kenara alalım.
- Üzeri için :Bir tabağın içine yoğurdu, sarımsak ve tuzu ek edelim ve karıştıralım ve kenara alalım.
- Sosu için :Küçük bir tavayı ocağa alalım içerisine tereyağımızı ve sıvı yağı ekleyip tereyağı eritelim daha sonra salçamızı ve nanemizi karıştırarak kavuralım ve içine sıcak suyumuzu da ek edelim ve 1-2 tıp karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Birleştirmek için :Mantılarımızı isterseniz servis tabağına isterseniz de tabaklara hisse ederek evvel üzerine sarımsaklı yoğurt daha sonra da sosumuzu gezdirerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz 👌👌.
Çok Pratik Ve Lezzetli (Çıtır Mantı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













