Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır)

Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ (yumuşak)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiği kadar un

Bulamak için:

  • Toz şeker

Süslemek için:

  • Kahvaltılık çikolata yahut kuvertür çikolata

Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağlar(ayçiçek,zeytinyağı, tereyağ) ve pudra şekeri karıştırma kabına alınır düzgünce karıştırılır.
  2. Ardından yumurta da konularak karıştırmaya devam edilir.
  3. Daha sonra nişasta vanilya kabartma tozu ve kakao da eklenerek karıştırılır.
  4. En son un yavaş yavas eklenerek yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  5. Daha sonra minik toplar yapılıp toz şekere bulanıp tepsiye dizilir.
  6. Tahta oklava yahut tahta kaşık gerisiyle kurabiyenin üstüne hafif bastırılır.
  7. 175 derece alt üst ayarlı (fansız) evvelden ısıtılmış fırınının orta rafında 20-25 dk denetim edilerek pişirilir.
  8. Pişen kurabiyeler soğuyana kadar bekletilir.
  9. Soğuyan kurabiyeleri ister kahvaltılık çikolata koyarak servis edin, isterseniz de kuvertur çikolata eritip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Elmas Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Yoğurt Bowl
Şehriyeli Pirinç Pilavı
10 Dakikada Hazırlanan En Lezzetli Sufle Tarifi
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Kabaklı Havuçlu Mücver
3 Harfli Fit Kek
Hdabla | © 2024 |