Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası

Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 bardak soğuk su

Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayçiçek yağını tencereye alıyoruz üzerine çam fıstığı koyup kısık ateşte hafif kavuruyoruz.
  2. Kavrulduktan sonra irmik koyup 5 dakika kadar tekrar kısık ateşte kavurmaya başlıyoruz.
  3. Hemen akabinde tereyağ koyup 3-4 dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Şeker ve vanilyayı koyup bir iki cins daha kısık ateşte kaşıkla çeviriyoruz.
  5. Son olarak soğuk su ve sütü dikkatlice koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  6. 5 dakika pişmesini bekleyip altını kapatıyoruz (bu süreçlerin her adımında en kısık ateşte yapıyoruz).
  7. Altını kapattıktan sonra 5 dakika daha demlenmesini bekliyoruz.
  8. Kasemizi alıp birinci bir kaşık irmik helvasını koyuyoruz ,sonrasında dondurma koyup en üst katmana 3-4 kaşık daha irmik koyuyoruz.
  9. En son tatlı tabağına aksi çevirip kase den tabağa çıkarıyoruz.Afiyet olsun :)).

Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava
Sütlaç
Renkli Buğday (Yarma, Dövme) Çorbası
Sütlü, Havuçlu, Patates Çorbası (Yumuşak İçim Hafif Çok Lezzetli)
Erzurum Pastası
İçli Köfte Mardin-Urfa
Hdabla | © 2025 |