Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
- Portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
- Damla çikolata
Su bardağım 200 ml
Çay bardağım 125 ml
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarine un hariç bütün materyalleri ekleyelim.
- Elimizle bi karıştıralım daha sonra unu denetimli bir formda ekleyelim ve yavaş yavaş yoğuralım ben 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un ekledim ( yumurta büyüklüğü ve unun markası un ölçüsünü etkileyecektir ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun )
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım damla çikolataya batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim .
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim (her fırının pişirme müddeti farklıdır benim kurabiyeler 27 dk pişti )
- Kurabiyelerimiz soğuyunca servis tabağına alabiliriz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😋 bu ölçülerden 30 adet kurabiye çıktı.
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















