Zeytinyağlı Dolma İçi
Zeytinyağlı Dolma İçi Tanımı İçin Malzemeler
- 750-800 gr pirinç
- 4.5 adet orta büyüklük kuru soğan
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 demet maydanoz ince kıyılmış
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Reyhan
- Kırmızı toz biber
- Kuru nane
- 1 yemek kaşığı sumak ekşisi (tercihe bağlı)
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 çay bardağı su (az gelirse ekleme yapılabilir)
Zeytinyağlı Dolma İçi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçleri uygunca yıkayıp süzdürelim, akabinde tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız kuru soğanı alalım .
- Soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım.
- Ardından salça ekleyip kavuralım ,sonra baharatları ekleyelim, tuzu ekleyelim, bir iki karıştırdıktan sonra suyu süzülen pirinçleri ekleyelim.
- Pirinçleri de uygunca kavuralım ,içine limon tuzu ekleyelim ,dileyen limon suyu da ekleyebilir uygunca kavrulan pirinçlere su ekleyelim birazda bu halde kavuralım.
- Maydanozunu ekleyelim ,karıştırıp ocağın altını kapatalım, tencerenin de kapağını kapatıp biraz dinlendirelim.
- Sonra istediğiniz vakit dolmanızı sarabilirsiniz, isterseniz derin dondurucuya koyun gereksinim halinde kullanın tercih sizin deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.
Zeytinyağlı Dolma İçi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














