Arabaşı Çorbası
Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Hamurun ocaktaki suyu için;
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Hamur için;
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı un
Tavuğu haşlamak için;
- 2 kemikli but
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
Çorba için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası(tatlı kullandım)
- Yarım tatlı kaşığı toz acı biber
- Haşlanan tavuğun suyu
- Didiklenmiş tavuk
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları verilen ölçülere nazaran haşlayın. (suyunu çorba da kullanacağız).
- Hamuru için tencereye 1,5 su bardağı suyu alın 1 çay kaşığı tuzu atın kaynasın.
- Bir kapta yarım su bardağı suya 1 çay kaşığı tuz koyun ve çırparak yarım su bardağı unu ek edin.
- Daha sonra bu karışımı ocaktaki kaynayan suya daima karıştırarak ekleyin.
- Karıştırmaya devam edin,göz göz olunca altını kapatın.
- Kullanacağınız borcamı ıslatın ve hamuru buraya dökün birinci sıcaklığı çıkınca buzdolabında en az 1 saat(ortalama 4-5 saat )dinlendirin.
- Çorba için tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekledikten sonra unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun,salçaları ekleyin.
- Toz acı biberi de ekledikten sonra haşladığınız tavukların suyunu ekleyin.
- 5-6 dk sonra didiklenmiş tavukları da ekleyin 1-2 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru dilimleyin,çorbayı da limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






