Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Hamurun ocaktaki suyu için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamur için;

  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı un

Tavuğu haşlamak için;

  • 2 kemikli but
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı su

Çorba için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası(tatlı kullandım)
  • Yarım tatlı kaşığı toz acı biber
  • Haşlanan tavuğun suyu
  • Didiklenmiş tavuk

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları verilen ölçülere nazaran haşlayın. (suyunu çorba da kullanacağız).
  2. Hamuru için tencereye 1,5 su bardağı suyu alın 1 çay kaşığı tuzu atın kaynasın.
  3. Bir kapta yarım su bardağı suya 1 çay kaşığı tuz koyun ve çırparak yarım su bardağı unu ek edin.
  4. Daha sonra bu karışımı ocaktaki kaynayan suya daima karıştırarak ekleyin.
  5. Karıştırmaya devam edin,göz göz olunca altını kapatın.
  6. Kullanacağınız borcamı ıslatın ve hamuru buraya dökün birinci sıcaklığı çıkınca buzdolabında en az 1 saat(ortalama 4-5 saat )dinlendirin.
  7. Çorba için tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekledikten sonra unu ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun,salçaları ekleyin.
  8. Toz acı biberi de ekledikten sonra haşladığınız tavukların suyunu ekleyin.
  9. 5-6 dk sonra didiklenmiş tavukları da ekleyin 1-2 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  10. Buzdolabından çıkardığınız hamuru dilimleyin,çorbayı da limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Tadında Krep Börek
Havuç Dilimi Baklava
Evde Nefis Tavuk Döner
Köy Çorbası
Simit Tarifi
Tuzlu Kek
Hdabla | © 2025 |