Köy Çorbası

Köy Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tepeleme köftelik bulgur
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı tuz (arzuya nazaran arttırabilirsiniz)

Köy Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri yıkayıp derin bir tencereye alalım.
  2. 1 bardak kaynar su ekleyelim.
  3. 5 dakika kaynadıktan sonra köftelik bulguru ekleyelim, kaynamış sütü üzerine ek edelim, 10 dakika kaynatalım.
  4. Patatesleri küp küp doğrayıp ek edelim, tuzumuzu da ek edip kaynamaya bırakalım.
  5. Patateslerimiz pişene kadar kısık ateşte kaynatalım.
  6. İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis edebilirsiniz.

Köy Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tava Böreği
Perde Pilavı
Az Acılı Çiğköfte
Harika Ötesi Hünkar Beğendi
Sütlü Hafif Tatlı
Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta
Hdabla | © 2024 |