Havuç Dilimi Baklava

Havuç Dilimi Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gr hazır baklava yufkası
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gr ceviz

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su 1 e bir 1 oran.

Havuç Dilimi Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yuvarlak bir tepsi yada borcam ile ölçü alıp, yufka arı kesiyoruz.
  2. Tepsinin birinci 4 katını yufka diziyoruz sonra hazırlamış olduğumuz yağ karışımı ile her kata yağ sürüp yufka diziyor elimizdeki yufkaları yarıya getirene kadar. Yarıya gelince cevizleri seriyoruz sonra yeniden teker teker yağlayıp yufkaları seriyoruz.
  3. Yufka serme süreci bittikten sonra havuç dilim biçimini veriyoruz.
  4. Havuç dilim formunu verdikten sonra kalan yağ karışımını döküp güzelce fırça ile yediriyoruz.
  5. Önceden ısıtılan fırına 175 derecede 1 saat pişiriyoruz birinci 40 dk dan sonra denetimi halde pişmesini sağlayın.
  6. Şerbet karışımını şurup kıvamı hazırlayıp sıcak bir formda fırından çıkan baklavanın üstüne döküyoruz.
  7. 2 saat kadar dinlendi ve servise hazır afiyetler olsun.

Havuç Dilimi Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Dereotlu Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magma Kek
Az Ölçülü Profiterol
Fırında Susamlı Brüksel Lahanası
Soslu Yumurta (Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olmaya Geldi)
Kıvamında Süt Helvası
Bakla Yemeği
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet