Red Velvet
Red Velvet Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı limon
- 2.5 su bardağı un
- 2 damla kırmızı besin boyası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Butter cream için;
- 200 gram tereyağ
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 damla kırmızı besin boyası
Süsleme için;
- Metalik toz besin boyası
- Pasta süsü
Red Velvet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta 4 yumurta ile 1,5 su bardağı toz şekeri, şeker büsbütün eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- 2 damla kırmızı besin boyasını da ek ederek harca güzelce karıştıralım.
- Yağladığımız muffin kalıplarına döküp 180 derecede yarım saat pişirelim.
- Butter cream için; 200 gram tereyağını yüksek bölümde mikserle 5-6 dakika kadar çırpalım.
- Ardından pudra şekeri ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son besin boyasını da ekleyip dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- Kek soğuduktan kremamızı sıkma torbasına alıp keklerimizin üzerine sıkalım.
- Elimizdeki pasta süsleri ile süsleyelim.
Tarifin yapılış görüntüsünü instagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Red Velvet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






