Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Un
Üzeri için;
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı susam
- 1,5 yemek kaşığı biber – domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamuru hazırlıyoruz.
- Maya, şeker ve ılık sütü bir kaba alıp 5 dk bekliyoruz.
- Su, yağ, tuz, un da ek ediyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekliyoruz.
- Üzerini streç ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- İçi için soğanları küçük küçük doğruyoruz.
- Susam, ceviz, salça, zeytinyağı ve baharatları ek ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru iki modüle bölüyoruz. 2 tepsi çıkıyor.
- İsterseniz bir tepsiyi peynirli poğaça vs yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
- Üzerine harcı sürüp fırına veriyoruz.
- 180 derecede üzeri kızarınca çıkartıyoruz. Afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












