Zeytinli Poğaça
Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instat maya ( 11 gram )
- 7 su bardağı un
İç harcı;
- Zeytin
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç başka gereçleri bir kaba alıp karıştıralım denetimli bir biçimde un ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzu mayalamaya bırakalım 1 saat mayalanan hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım.
- Hamuru açıp içine zeytin ekleyip yuvarlayalım.
- Yaptığımız poğaçaları tepsiye dizelim 15-20 dk tepside mayalamaya bırakalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpelim ısıttığımız fırına atıp 180 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.
Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







