Patates Kavurması Tarifi

Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet patates
- Sucuk
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri için;
- 2 adet yumurta
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavamıza yağımızı alıp patesleri küp küp doğrayıp 5 dakika kadar kavuralım.
- Aynı halde biberleride küp küp doğrayıp tavamıza ek ederek kısık ateşte kızarana kadar kavurmaya devam edelim.
- Sucuklarıda ekleyip bıraz daha kızartalım. Baharatlarıda ekleyelim üzerine.
- En son çırptığımız yumurtalarıda üzerine dökelim ve kaşarıda serpip kısık ateşte 3- 4 dakika kadar daha pişirelim. Afiyet olsun.
Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


