Kıymalı Sultan Kebabı
Kıymalı Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 8-9 tane mantar
- 300 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı konserve bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı su
Beşamel sos için;
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Kıymalı Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk kıymayı kavuruyoruz. Sonra soğan ,sarımsak ve havuç ekleyip kavuruyoruz yıkayıp iri doğradığımız mantarları da ek edip mantarlar kavrulunca salça, tuz ve baharatları ek edip karıştırıyoruz 2 -3 dakika.
- En son bezelye ve yarım bardak su da ek edip harcımız suyu çekene kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağını eritiyoruz üzerine 1 kaşık un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, akabinde süt ,tuz ve karabiber ek edip el çırpıcısı ile karıştırıyoruz topaklanmaması için kaynayınca ocaktan alıyoruz.
- Son evrede 1 adet olan yufkayı 4’e bölüyoruz.
- Yufkanın 1 kesimini bir kase içine seriyoruz kenarlarından biraz koparıp orta kısmına yerlestiriyoruz harcı koyunca orta kısım patlamasın diye.
- Sonra harcımızdan yufkanın ortasına 2-3 yemek kaşığı koyuyoruz ve kenardan sarkan yufkaları üstüne kapatıyoruz. Sonra karşıt çevirip yağlı kağıt serili borcama yerleştiriyoruz.
- Ben bu materyallerle 4 kişilik yani 4 adet sultan kebabı yaptım. Öbür kalan yufkaları da tıpkı biçim yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine beşamel sosumuzu kaşıkla döküyoruz her yerine gelecek biçimde yayıyoruz. 200 derece fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızarmaya başlayınca fırından alıp üzerlerine kaşar döküp tekrar 3 -4 dakika daha fırına verip sonra pirinç pilavı ve salata ile servis ediyoruz. Afiyet olsun 🌸🎀 instagram: gizmonun_dolabi 🎀🌸🌸.
Kıymalı Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











