Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı
Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet büyük havuç
- 6-7 adet büyük mantar
- 1 adet büyük kapya biber
- Tencerenin tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı
- 3 çay kaşığı tuz (Bulyon kullanmak isterseniz tuz oranını azaltın)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- İsteğe bağlı yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tenceremize alalım, doğradığımız mantarları çok ölmeden kavuralım, akabinde kapya biberleri ekleyelim, biraz kavurup rendelediğimiz havucu ekleyelim.
- Sebzeler gereğince kavrulunca yıkadığımız pirinçi ekleyelim.
- Sebzelerle birlikte yağda pirinçi biraz kavuralım.
- Normalde basmati pirinç pilavında su ölçüsü 1e 2dir lakin bu tanımda sebzeler de su çekeceği için su oranını 2. 5-3 üzere ayarlayacağız. Örneğin eklediğiniz 2. 5 su bardağı su kâfi gelmezse pişerken üzerine su ek edebilirsiniz, basmati pirinç kolay kolay lapalaşmaz.
- Suyu ekledikten sonra baharatları ve tuzu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Bulyon eklemek isteyenler bu kademede ekleyebilir.
- Suyunu çekince ve tüm pirinçler yumuşayınca pilavınız hazır. Afiyet olsun!.
Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















