Çikolatalı Tavuk Göğsü

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 2 litre süt
  • 1 paket margarin yahut 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya

Supangle için;

  • 6 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üstüne;

  • Kakao

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğsü için; margarin tencereye alınıp eritilir.
  2. Üstüne daima karıştırarak un eklenir hafif kavrulur (rengi dönmeden)
  3. Sütü ek edilip, orta ateşte daima karıştırılır.
  4. Süt kaynayınca şekeri eklenir. Daima karıştırılır tabanına tutmaması için.
  5. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alınıp, vanilya eklenip karıştırılır.
  6. Blendır ile güzelce pürüzsüz kıvama getirilir. Ilıması için kenara koyulur. Üstünün kabuk tutmaması için ortada karıştırılır.
  7. Başka bir tencerede supangle için vanilya ve tereyağı hariç tüm materyal karıştırılır.
  8. Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca ocaktan alınıp, tereyağı ve vanilya eklenip, karıştırılır. Blendır ile pürüzsüz kıvama getirilir.
  9. Ilık bir hale gelince kaselere 1’er kepçe tavuk göğsünden koyulur.
  10. Üstlerine 1’er kase supangleden dökülüp yayılır.
  11. Buzdolabına koyulup 5-6 saat bekletilir.
  12. Servis edileceği vakit üstlerine kakao serpilir. Afiyet olsun 🙂

Not:Küçük kaseler ile 19 tane oluyor.

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi
Damla Çikolatalı Alman Çöreği
Pratik Milföy Pizza
Triliçe
Tereyağlı Browni Islak Kurabiye
Çiğ Köfte (25 Yıllık Tecrübe İle)
Hdabla | © 2025 |