Beyti Kebap
Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 750 gram orta yağlı kıyma (her yufka için 200-250 gram ortası kıyma koymak yeterli)
- 125 gram tereyağı
- İç harç için; 1 orta uzunluk soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(acısız)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- İsteğe bağlı az kuyruk yağı
- Sosu için; 4 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 orta uzunluk soğan rondodan geçirilir baharat, kıyma, sarımsak ve salçayla birlikte yoğurulur 1 saat buzdolabına alınıp dinlendirilir.
- Yufkanın bir kenarı içe gerçek katlanır. Yufka d biçimini alır. Sonrasında her iki taraftan çıkan yufkaları kenardan yavaşça içe gerçek katlanır.
- Yufkada katlamış olduğumuz kısıma iç harç uzunlamasına yerleştirilir.
- Harç yerleştirildikten sonra yufka sıkıca rulo formunda sarılır. Uzunlamasına sarılan yufka eşit büyüklükte küçük kareler halinde kesilir. Tepsiye dizilir.
- Tepside hazır halde dizilmiş olan yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürülür (artan yağ en son serviste üzerine dökülür).
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30- 45 dk aralığında pişirilir.
- Sosu için domatesler rendelenip yağ ve salçayla birlikte ocakta pişirilir (sulu olmalı) servis olarak en son üstüne dökülür.
Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








