Tahinli Ve Pekmezli Kek
Tahinli Ve Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya şeker
- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- 2 yemek kaşığı tahin
- Susam
- Çeviz
Tahinli Ve Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yaĝı ve sütü ekliyoruz, ve sonra sırasıyla pekmezi, tahini, susamı ve vanilya şekerini ekleyelim.
- En son kabartma tozunu ve ayarlı bir biçimde unu ekliyoruz. Akışkan bir kıvamı olmalı.
- Ben üzerine iki yemek kaşığı tahin, biraz susam ve ceviz ekledim.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz. Benim fırında yaklaşık 50 dakikada pişti.
- Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim edin.
Afiyet olsun, şifa olsun.
Tahinli Ve Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






