Tahinli Ve Pekmezli Kek

Tahinli Ve Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya şeker
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Susam
  • Çeviz

Tahinli Ve Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıvı yaĝı ve sütü ekliyoruz, ve sonra sırasıyla pekmezi, tahini, susamı ve vanilya şekerini ekleyelim.
  3. En son kabartma tozunu ve ayarlı bir biçimde unu ekliyoruz. Akışkan bir kıvamı olmalı.
  4. Ben üzerine iki yemek kaşığı tahin, biraz susam ve ceviz ekledim.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz. Benim fırında yaklaşık 50 dakikada pişti.
  6. Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim edin.

Afiyet olsun, şifa olsun.

Tahinli Ve Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rafine Şekersiz Kek
Tavuk Göğüslü İçli Köfte
Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren)
Kavala Kurabiyesi
Fırında Tavuk Şiş
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Hdabla | © 2025 |