Girit Usulü Kabak Sıyırma

Girit Yolu Kabak Sıyırma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 kısım yeşil soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı basmati pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • 1,5 limon
  • Tuz
  • Dereotu

Girit Yöntemi Kabak Sıyırma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp pijama halinde soyduğunuz kabakları çekirdeklerine gelene kadar soyacakla soyun.
  2. Limonu sıkıp ovun.
  3. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda hafif kavurun yeşil soğanları küçük küçük doğrayın ve basmati pirinçi ile birlikte tencereye ekleyin.
  4. Hafif kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
  5. 3 diş ezilmiş sarımsak, suyu ve tuzunu da ek edin.
  6. Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  7. Pişip altını kapattıktan sonra doğranmış dereotu ekleyin.
  8. Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz.

Girit Tarzı Kabak Sıyırma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Ekmek İçin Sos Önerileri
Kıymalı Şehriye Çorbası, En Lezzetli Haliyle
Kolay Pasta | Çikolatalı Borcam Pastası
Mozaik Pasta
Fırında Çupra (Çipura) Balığı
Enfes Teretür Mezesi
Hdabla | © 2025 |