Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça

Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 4 adet patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Hamur için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram margarin ya da tereyağ (eritilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 6-7 bardak un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve sütü ısıtalım maya şeker ekleyerek karıştıralım.
  2. Un, tuz, margarin, sıvı yağ ve mayalı karışımı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. 1-2 saat mayalandırmaya alalım.
  4. Mayalandıktan sonra 18 eşit modüle bölelim.
  5. İç harcı için patatesleri haşlayalım.
  6. Soğanları küçük doğrayıp yağda kavuralım.
  7. Salça ve baharatları da ekleyip kavurduktan sonra haşlanmış patatesle karıştırıp ezelim.
  8. Hamur bezesini hafif açıp ortasına patates koyup kapatalım.
  9. Elimizde düzeltip kesip çiçek formu verelim fotolarda ayrıntılı çektim bakabilirsiniz.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam dökelim 180 fansız fırında pişirelim.

Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Tatlısı
Kayısı Reçeli
Kinoalı Semiz Otu Salatası
Fırında Karışık Sebze (Sağlık Deposu)
Dubai Gecesi (Hafız Mustafa) (Videolu)
Focaccia (İtalyan Ekmeği)
Hdabla | © 2025 |