Nohut Tava
Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 orta uzunluk soğan (piyazlık doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet orta uzunluk domates (ister doğrayın ister rendeleyin. kışlık domates sos da olur)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları dilimleyip tavaya alalım.
- Biberleri çok ince olmayacak formda doğrayıp tavaya alalım.
- Haşlanmış nohutu da tavaya alalım.
- Üzerine domatesi ister rendeleyin, isterseniz kışlık domates sosu kullanın, ister dilimleyerek ilave edin.
- Ardından salçayı, yağını, tuzunu, baharatlarını, nar ekşisini ekleyip elimizle güzelce bir karıştıralım.
- Bütün gereçler birbirine güzelce nüfûz etmeli.
- En son sıcak suyu ekleyip üzerine yağlı kağıdı ıslatarak kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında evvel 20 dk pişirelim.
- Ardından yağlı kağıdı alıp suyunu çekip yağına kalana kadar pişirelim.
- Yaklaşık 40-45 dk. Afiyet olsun 🥰.
Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







