Nohut Tava

Nohut Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 orta uzunluk soğan (piyazlık doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 adet orta uzunluk domates (ister doğrayın ister rendeleyin. kışlık domates sos da olur)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Nohut Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları dilimleyip tavaya alalım.
  2. Biberleri çok ince olmayacak formda doğrayıp tavaya alalım.
  3. Haşlanmış nohutu da tavaya alalım.
  4. Üzerine domatesi ister rendeleyin, isterseniz kışlık domates sosu kullanın, ister dilimleyerek ilave edin.
  5. Ardından salçayı, yağını, tuzunu, baharatlarını, nar ekşisini ekleyip elimizle güzelce bir karıştıralım.
  6. Bütün gereçler birbirine güzelce nüfûz etmeli.
  7. En son sıcak suyu ekleyip üzerine yağlı kağıdı ıslatarak kapatalım.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında evvel 20 dk pişirelim.
  9. Ardından yağlı kağıdı alıp suyunu çekip yağına kalana kadar pişirelim.
  10. Yaklaşık 40-45 dk. Afiyet olsun 🥰.

Nohut Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası
Çok Kabaran Cevizli , Tarçınlı Kek
İtalyan Pizza
2 Renkli Tatlı
Kara Gelin Pastası
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Hdabla | © 2025 |