Dondurulmuş Zeytinyağlı Fasulye Yemeği

Dondurulmuş Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 450 gram dondurulmuş taze fasulye
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 2 adet orta uzunluk domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su (duruma nazaran denetimli ekleyebilirsiniz)

Dondurulmuş Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı doğrayın: soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsak kullanacaksanız onu da ince ince doğrayın.
  2. Zeytinyağını ısıtın: tencereye zeytinyağını alın, soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Domatesi ekleyin: domatesleri rendeleyip ekleyin (veya salça kullanıyorsanız salçayı katıp biraz kavurun).
  4. Fasulyeyi katın: dondurulmuş fasulyeyi çözdürmeden ekleyin, karıştırın.
  5. Baharat ve su: tuzunu ve şekeri ekleyin. Üzerine sıcak suyu dökün.
  6. Pişirme: kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
  7. Dinlendirme: piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuk servis edebilirsiniz.

Dondurulmuş Zeytinyağlı Fasulye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Marcimekli Sebzeli Firik Bulguru
Yoğurtlu Yuvalama
Sirkeli Simit
Sarımsak Mezesi
Kandil Simidi
Blueberry Yoğurt Cake
Hdabla | © 2025 |