Yoğurtlu Yuvalama

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler

Yuvalama hamuru için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 6 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel köftelik bulgurumuzu bir kaba alıp üzerine tuzumuzu ekleyip akabinde 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip güzelce karıştırıyoruz kaşıkla .
  2. Daha sonra üzerini kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz .
  3. Dinlenilen harcımızı alıp 15- 20 dakika aralıksız bir formda yoğuruyoruz .
  4. Daha sonra üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar un da ekliyoruz ve bir 5 dakika daha yoğuruyoruz.
  5. Kaynamış suyun içerisine biraz tuz ekleyip ve bu misket biçimi verdiğimiz yuvalamalarımızı atıyoruz.
  6. Yuvarlamalarımız beş 6 dakika kaynadıktan sonra tencerede tel süzgeç yardımıyla onları alıp bir süzgeçin içine bırakıyoruz .
  7. Diğer yuvalamalarımızı da ekliyoruz onları da beş 6 dakika boyunca pişiriyoruz ve ortada bir kaşıkla karıştırıyoruz ,kırılmayacak halde.
  8. Daha sonra hepsini bir kasenin içerisine alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli tereyağımızı ekliyoruz.

Yoğurtlu Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keto Tavuk Köfte
Erişte Salatası
Doyurucu Ve Sağlıklı Ekmek Tarifi Yulaflı
Yeşil Mercimek Köftesi (Çok Pratik)
Pamuk Pasta
Karnıyarık Tarifi
Hdabla | © 2024 |