Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 tane biber
  • 5 adet domates
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz

Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tenceremize yağı koyuyoruz, soğanları ve biberleri küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra domateslerimizi küp küp doğrayıp atıyoruz, biraz piştikten sonra salçamızıda ekliyoruz.
  3. Bir tıp karıştırdıktan sonra bulgurumuzu atıyoruz .
  4. Karabiber ve tuzuda ekleyip suyumuzu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
  5. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. İsterseniz bir paket et bulyonda atabilirsiniz.Afiyet olsun.

Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Dereotu Kurabiye
Muzlu Pasta
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Sarımsaklı Ekmek (Airfryerda)
Pamuk Poğaça
Tavuklu Pıde
Krem Şantili Supangle
Hdabla | © 2024 |