Saksı Kebabı

Saksı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kuş başı et
  • 3adet bostan patlıcanı
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber(isteğe göre)
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım kaşık salça
  • Su
  • Tuz
  • Çok az yağ

Saksı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak etimizi düdüklü de haşlanması için ocağa alalım daha sonra patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölüyoruz.
  2. İçini oyup tuzlu suda biraz bekletiyoruz ,içini oyarken ince olmasına dikkat edelim, daha sonra patlıcanları kızartıyoruz.
  3. Haşlanmış olan etimizin suyunu süzüp uygun bir tencereye alıyoruz, sıvı yağ koyup biraz kavuruyoruz, içine yemeklik doğradığımız soğanı ,sarımsağı ekliyoruz.
  4. Biraz karıştırıp biberleri ekliyoruz ,salçayı koyup karıştırıyoruz, sonra domatesleri ve baharatları ekliyoruz ,biraz bekledikten sonra bir bardak su koyup pişiriyoruz etimiz suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
  5. Kızarttığımız patlıcanları borcama alalım içine harcımızdan doldurup dizelim üzerine hazırladıĞımız sosu döküp 180 derecelik fırına verelim orta ara denetim ederek pişirelim afiyet olsun 😊.

Saksı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Portakallı Kek
Makarna Salatası
Mücver
Pavlova
Mini Poğaça
Mangalda Adana Tadında Köfte
Hdabla | © 2025 |