Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 4.5 -5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta ( sarısını üzeri için ayırın )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında )
- 1.5 su bardağı süt
İç için :
- Beyaz peynir
- Lor peyniri
- Kaşar peyniri yahut zeytin ( hangisini tercih edersiniz )
Üzeri için :
- Ayırmış olduğunuz yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam yahut haş haş
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına;Un, tuz, şeker, kabartma tozu ekleyip elimizle karıştıralım daha sonra unumuzun ortasına çukur olacak biçimde açalım.
- İçine; yumurta akı, sıvı yağ, tereyağı ekleyip elimizle sütü yavaş yavaş ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük modüller koparıp bir tabak büyüklüğünde açalım ve içini istediğiniz harcı koyup rulo formunda saralım ve üzerine yavaşça bastırarak yağlanmış fırın tepsisini dizelim.
- Poğaçalarımız hepsi bittikten sonra;Bir tabakta yumurta sarısını ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım poğaçalarımızın üzerine fırça yardımı ile hepsine sürelim .
- Üzerine çörek otu, susam yahut haşhaş serperek evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.( fırından fırına farklılık gösterebilir o yüzden denetimli bir biçimde poğaçalarımızı pişirelim ).
Sıcak sıcak servis etmeye hazır. 🥰.
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















