Porsiyonluk Limonlu Cheesecake

Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 100 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram tereyağ (3.5 yemek kaşığı tereyağ)

Kreması için:

  • 400 gram labne peynir (2 paket)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram krema (1 paket)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Limon sosu için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (renk vermesi için, hiçbir formda tadı gelmiyor korkmayın. )

Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önemli püf noktalar: yaklaşık 1-1,5 saat evvelden labnemizin suyunu süzgeç yardımıyla süzelim. Labnenin suyu cheesecake kremamızın çatlamasına sebep olur. Bu evreyi atlamamanızı tavsiye ederim. 🌟 cheesecake pişerken uygun bi kaba su koyalım cheesecakekin çatlamaması için.
  2. İlk olarak tabanını hazırlamak için robottan yulaflı bisküvimizi un haline gelene kadar çekelim. Çektiğimiz bisküvimizin üzerine erittiğimiz tereyağını ek edelim.
  3. Kum kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştıralım. Kum kıvamına gelen harcımızı muffin kağıdı serili muffin kabımıza birer yemek kaşığı olmak üzere dağıtalım.
  4. Çay bardağının altıyla güzelce yerleştirilelim. Hepsine uyguladıktan sonra kremamızı yapana kadar buzdolabında muffin kalıbımızı bekletelim.
  5. Geçelim krema imaline; öncelikle karıştırma kabına suyunu süzdüğümüz 400 gram labne peynirimizi alıp mikser yardımıyla çırpmaya başlayalım. Kremamızı da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Akabinde toz şekeri de ekleyip çırpalım. Tek tek yumurtaları da ekleyip çırptıktan sonra sırayla unu, vanilini ve limon kabuğu rendesini de ekleyip güzelce çırpalım.
  6. Buzdolabından muffin kabımızı çıkartalım, hazırladığımız kremayı bisküvi harcımızın üzerine porsiyonlayalım. Evvelce ısıtılmış 160° alt üst fansız ayarda denetimli formda pişirelim. Bizim fırınımız 27 dakikada pişirdi. Herkesin fırını farklılık gösterecektir.
  7. Üzeri kızarmamalı, piştiğini kalıbı salladığınızda krema sallanmıyorsa o biçimde anlayabilirsiniz.
  8. Krema pişerken geçelim limon sosu üretimine; sos tenceremizin içine 1 su bardağı su, 1 adet limonun suyunu, 5 yemek kaşığı şekeri ve 1 yemek kaşığı nişastayı ek edelim.
  9. Sos tenceremizi ocağa alıp homojen kıvam elde edene kadar çırpalım.
  10. Çırptığımız sosun üzerine limon kabuğunu ve zerdeçalı ek edelim.
  11. Kaynayana kadar çırpalım. (limon kabukları iri olduysa sosun içinde çok muhakkak oluyorsa blendır yardımıyla çekelim, ben o denli yaptım. ) cheesecake pişince fırından hiç çıkarmadan kapağı açık formda piştiği müddet kadar fırının içinde bekletelim.
  12. Beklettiğimiz cheesecakelerin üzerine limon sosundan dökelim.
  13. Tercihen tüketmeden 1 gün evvel yaparsanız çok daha lezzetli oluyor.
  14. Cheesecakeleri buzdolabında bekletelim. Sunum öncesinde kağıdından çıkarmayı unutmayalım. Afiyet olsun. ✨️🍋.

Porsiyonluk Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolia
Çiğ Köfte (Bilindik Markaları Unutun)
+6 Ay Muzlu Pankek
Soğuk Baklava
Gavurdağı Salatası
Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |