Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 300 ml süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhaba arkadaşlar bugün size yemeklerden ve çay yanına çok yakışacak bir tarifle daha buradayım birinci evvel kekimizi yapmaya geçelim yumurta ve şekerimizi 2 dk çırpalım ve daha sonra başka gereçlerimizi ek edip çırpmaya devam edelim .
- Homojen kıvamına gelinceye kadar çırpalım .
- Daha sonra da dikdörtgen borcamımızı yağlayalım ve kek karışımımızı borcama koyalım.
- Daha sonra fırını 180°de alt üst ayarda pişirelim.
- Bundan sonra da kremamizin imaline geçelim tereyağ ve çikolata hariç bütün gereçlerimizi ekleyelim ve göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Daha sonra da tereyağ ve çikolatamizi da ek edelim.
- Pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcağı çıkınca sütümüzü islatmak için alalım ve daha sonra da kekimizin üzerine kremamızı dökelim.
- En son olarak da petibör bisküvimizi robottan çekip toz kıvamına getirip onu da kremamizin üzerini örtecek kadar serpelim. Şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar 😉.
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


