Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 300 ml süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhaba arkadaşlar bugün size yemeklerden ve çay yanına çok yakışacak bir tarifle daha buradayım birinci evvel kekimizi yapmaya geçelim yumurta ve şekerimizi 2 dk çırpalım ve daha sonra başka gereçlerimizi ek edip çırpmaya devam edelim .
  2. Homojen kıvamına gelinceye kadar çırpalım .
  3. Daha sonra da dikdörtgen borcamımızı yağlayalım ve kek karışımımızı borcama koyalım.
  4. Daha sonra fırını 180°de alt üst ayarda pişirelim.
  5. Bundan sonra da kremamizin imaline geçelim tereyağ ve çikolata hariç bütün gereçlerimizi ekleyelim ve göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  6. Daha sonra da tereyağ ve çikolatamizi da ek edelim.
  7. Pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcağı çıkınca sütümüzü islatmak için alalım ve daha sonra da kekimizin üzerine kremamızı dökelim.
  8. En son olarak da petibör bisküvimizi robottan çekip toz kıvamına getirip onu da kremamizin üzerini örtecek kadar serpelim. Şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar 😉.

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zencefilli Grip Çayı İle Sağlığınızı Değiştirin! (Videolu)
5 Dakikada Hazır Bim Pastası
Etli Bulgur Pilavı
Anne Sütü Arttırıcı Yulaf Lapası
Kakaolu Kek
Çıtır Patates Mezesi
Hdabla | © 2025 |