Bol Soslu Islak Kek
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1, 5 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 6 tepeleme yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şeker mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt eklenip şöyle bir karıştırılır.
- Ayrı bir kapta un,kakao,kabartma tozu,vanilin elenir.
- Kuru gereçlerin hepsi karıştırılır sonra yumurtalı karışıma eklenir.
- Mikser kullanmadan fazla hırpalamadan spatula ile karıştırın.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcam sıvı yağ ve katı yağ ile yağlanır.
- Kek harcı borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Her fırınının pişme suratı farklıdır erkenden açmayın kekiniz sönmesin.
- Sos için tüm materyalleri kaynatın ocaktan alıp ılıklaştırın.
- İlk sıcağı çıkan keki dilimleyin sonra ılık sosu üzerine dökün 1 gece buzdolabında bekletin daha hoş oluyor.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







