Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 6 tepeleme yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şeker mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve süt eklenip şöyle bir karıştırılır.
  3. Ayrı bir kapta un,kakao,kabartma tozu,vanilin elenir.
  4. Kuru gereçlerin hepsi karıştırılır sonra yumurtalı karışıma eklenir.
  5. Mikser kullanmadan fazla hırpalamadan spatula ile karıştırın.
  6. Büyük uzunluk dikdörtgen borcam sıvı yağ ve katı yağ ile yağlanır.
  7. Kek harcı borcama dökülür.
  8. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Her fırınının pişme suratı farklıdır erkenden açmayın kekiniz sönmesin.
  9. Sos için tüm materyalleri kaynatın ocaktan alıp ılıklaştırın.
  10. İlk sıcağı çıkan keki dilimleyin sonra ılık sosu üzerine dökün 1 gece buzdolabında bekletin daha hoş oluyor.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Ispanaklı Börek
Vanilyalı Türk Kahvesi
Vişne Aromalı Muffin
Kakaolu Islak Kurabiye (Çatlamayan)
Domates Soslu Taze Börülce
Hdabla | © 2025 |