Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Kekin üzerini ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için:

  • 2 paket kremşanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Ganaj için:

  • 200 gram sıvı krema
  • 80 gram 2 paket sütlü yahut bitter çikolata

Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pastamız için karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpalım.
  2. 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
  3. Daha sonra 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ek ederek materyalleri güzelce karışınca kadar çırpalım.
  4. Kek hamurumuz hazır tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz 24 santimetrelik kelepçeli kalıba boşaltalım.
  5. Kekimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Sürenin sonunda içini güzelce çeken keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
  7. Oda sıcaklığına geldikten sonra keki kalıptan dikkatli bir halde çıkartalım ve pişirme kağıdını alalım.
  8. Kekimizi tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
  9. Sütünü daha düzgün çekmesi için kekimize kürdanla delikler açalım.
  10. Ardından 1 çay bardağı sütü gezdirerek kekimizi ıslatalım ve sütünü çekmesi için 10 dakika bekletelim.
  11. Bu ortada kreması için iki poşet toz krem şanti ve 2 su bardağı sütü yoğunlaşıncaya kadar mikserle çırpalım.
  12. Koyulaşan krem şantiye 1,5 su bardağı hindistancevizi ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyerek kaşıkla uygunca karıştıralım.
  13. Hindistan cevizli harçtan üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı kadarını bir kaba ayıralım.
  14. Kekin üzerine hindistan cevizi karışımını boşaltarak büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
  15. Ardından pastamızın ganajını hazırlayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  16. Ganaj için ısıttığımız 200 mililitre sıvı kremanın içerisine 1 paket sütlü 1 paket de bitter çikolatayı ekleyerek çikolatalarımız eriyinceye kadar karıştıralım.
  17. Burada eklemek istiyorum kremayı kaynayıncaya kadar ısıtmıyoruz. Yalnızca çikolataları eritecek kadar ısınması kâfi olacaktır. Sosumuzu orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
  18. Bu ortada üzerini süslemek için ayırdığımız krem şantili karışıma 2 yemek kaşığı daha hindistan cevizi ek ederek kaşıkla yeterlice karıştıralım.
  19. Üzeri kapalı bir biçimde sonraki gün süslemek için buzdolabına kaldıralım.
  20. Soğuyan çikolata sosumuzu pastamızın üzerine gezdirerek dökelim.
  21. Hazırladığımız pastayı en az 3-4 saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim.
  22. Güzelce dinlenen pastayı daha sonra kalıptan çıkaralım ve dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim.

Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeğim
Waffle Tost
Hem Tatlı Hem Tuzlu Çok Farklı Aşırı Lezzetli Kurabiye (Videolu)
Orman Meyveli Cheescake
Bamya Tavası
Beyaz Çikolatalı Limonlu Truff
Hdabla | © 2025 |