Cocostar Pasta
Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kekin üzerini ıslatmak için:
- 1 çay bardağı süt
Kreması için:
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Ganaj için:
- 200 gram sıvı krema
- 80 gram 2 paket sütlü yahut bitter çikolata
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastamız için karıştırma kabına 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 7-8 dakika çırpalım.
- 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyerek 1-2 dakika daha çırpalım.
- Daha sonra 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ek ederek materyalleri güzelce karışınca kadar çırpalım.
- Kek hamurumuz hazır tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz 24 santimetrelik kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Kekimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda içini güzelce çeken keki fırından alarak soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra keki kalıptan dikkatli bir halde çıkartalım ve pişirme kağıdını alalım.
- Kekimizi tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
- Sütünü daha düzgün çekmesi için kekimize kürdanla delikler açalım.
- Ardından 1 çay bardağı sütü gezdirerek kekimizi ıslatalım ve sütünü çekmesi için 10 dakika bekletelim.
- Bu ortada kreması için iki poşet toz krem şanti ve 2 su bardağı sütü yoğunlaşıncaya kadar mikserle çırpalım.
- Koyulaşan krem şantiye 1,5 su bardağı hindistancevizi ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyerek kaşıkla uygunca karıştıralım.
- Hindistan cevizli harçtan üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı kadarını bir kaba ayıralım.
- Kekin üzerine hindistan cevizi karışımını boşaltarak büsbütün düz olacak biçimde yayalım.
- Ardından pastamızın ganajını hazırlayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Ganaj için ısıttığımız 200 mililitre sıvı kremanın içerisine 1 paket sütlü 1 paket de bitter çikolatayı ekleyerek çikolatalarımız eriyinceye kadar karıştıralım.
- Burada eklemek istiyorum kremayı kaynayıncaya kadar ısıtmıyoruz. Yalnızca çikolataları eritecek kadar ısınması kâfi olacaktır. Sosumuzu orta ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Bu ortada üzerini süslemek için ayırdığımız krem şantili karışıma 2 yemek kaşığı daha hindistan cevizi ek ederek kaşıkla yeterlice karıştıralım.
- Üzeri kapalı bir biçimde sonraki gün süslemek için buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyan çikolata sosumuzu pastamızın üzerine gezdirerek dökelim.
- Hazırladığımız pastayı en az 3-4 saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirelim.
- Güzelce dinlenen pastayı daha sonra kalıptan çıkaralım ve dilediğimiz halde süsleyerek servis edelim.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







