Havuç Taratorlu Kuskus

Havuç Taratorlu Kuskus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuskus
  • 2 adet havuç
  • 1/5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza nazaran tuz oranını ayarlayabilirsiniz)
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için :

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç kadar ceviz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Havuç Taratorlu Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tuzlu suda kuskusları haşlayalım. Haşlanan kuskusları süzelim.
  2. Bir yandan da 2 adet havuçları rendeleyelim. Bir tavaya alalım 1. 5 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kısık ateşte 10 dk kavuralım.
  3. Kavurmuş olduğumuz havuçları ve kuskusları bir kaba alalım.
  4. Üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Üzeri için : tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ, ceviz, pul biber ve toz kırmız biberi ekleyip güzelce kavuralım.

İşlemimiz bu kadar şimdiden afiyet olsun 😊🌸.

Havuç Taratorlu Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Yoğurt
Çi Börek
Tahinli Kek
Supangle (Çikolatalı Puding)
Kremalı Makarna Ve Kremalı Tavuk (Yanında Ekşili Salata)
En Lezzetli Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |