Patatesli İzmir Köfte

Patatesli İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram orta yağlı dana kıyma
- 4 -5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- Patates
- Sivri biber
- Domates
- Soğan
Sosu için;
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2,5 -3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Patatesli İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymamızın içine tüm malzemeyi katıp 4-5 dk yoğuralım ve 1-3 saat ortası buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra kıymamızdan büyükçe kesimler alıp yuvarlayarak oval formda biçim verelim.
- Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta oval halde dilimlere keselim.
- Tavamıza çokça sıvı yağ ekleyip kızgın ateşte patatesleri ikişer dakika biraz kızartıp havlu peçete serilmiş tabağa çıkaralım.
- Daha sonra köfteleri tavada artlı önlü birazcık kızartıp onları da başka bir tabağa alalım.
- Borcamın içine 1 köfte 1 patates olacak halde taban tabana sıkıca dizelim.
- Aralarına etrafına domates biber ve soğan dilimleri yerleştirelim.
- Fırınımızı 200° ısıtalım.
- Sosumuz için derin bir tavada tereyağını eritip (robotta çektiğimiz domates püremizi ekleyip 1 dk kavuralım üzerine salçaları ekleyip 2 dk daha kavuralım sıcak suyunu ve baharatlarını da ekleyip bu sosu tepsideki patatesli köftelerin her yerine gezdirelim.
- Borcam üzerine fırın kağıdı örtüp 35 dk alttan ikinci rafta pişirelim.
- Daha sonra kağıdı alıp üstü açık halde 30 -40 dk. Kadar daha pişirip servis edebiliriz.
Afiyetle 👍😋
Not; ben tanımı ikiye katlayarak yaptım konuklar kalabalık olduğu için büyük bir tepsi oldu şimdiki yazdığım olağan borcamda oluyor💯.
Patatesli İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


