Magnolia
Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 100 ml krema
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Diğer materyaller;
- Kavrulmuş kadayıf
- Fındık içi
- Çilek
Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alalım karıştırarak pişirelim.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra ocağı kapatıp derin bir kaba aktaralım.
- Vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kabuk bağlamaması için streçle kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Fındık içini blender da çekelim. Kavrulmuş kadayıf ile karıştıralım.
- Magnoliayı sunum yapacağımız kaselerin tabanına birer yemek kaşığı kadayıflı karışımdan koyalım.
- Kaselerin yanlarına ince doğradığımız çilekleri yerleştirelim.
- Muhallebiyi soğuduktan sonra 2 dk daha çırpıcı ile karıştırarak homojen bir kıvama getirelim.
- Sunum için hazırladığımız kaselerin yarısına kadar muhallebi koyalım.
- Arasına kadayıflı karışımdan koyalım üzerine tekrar muhallebi koyalım.
- En üstünü kadayıflı karışım ile kapatarak ortasına çilek dilimi koyalım.
- Tamamını bu biçimde yaparak bitirdikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














