Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz

Hamur için;

  • 250 gram tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye elmaları rendeliyoruz ,ceviz hariç öteki gereçleri ekleyerek elmanın saldığı suyunu çekmesini bekliyoruz.Bu ortada da daima karıştırıyoruz.
  2. Suyunu çeken elmaları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca içine kırılmış ceviz atıyoruz,karıştırıyoruz.
  3. Hamuru için; Tüm gereçleri oda sıcaklığındaki tereyağ ile yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru tezgahta uzunlamasına koyalım ve 5 eşit beze oluşturalım, her bezemizi tatlı tabağı boyutunda açalım ve 8 modüle bölelim .
  5. Geniş kısımlarına elma harcımızdan koyalım, sigara böreği üzere saralım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
  7. 175 derecede yaklaşık 25 -30 dakika denetimli pişilerim.
  8. Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun 🌸.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ganajlı Tart Kek
Enfes Salatasıyla Milföy Çanakları
Banana Bread (Muzlu Ekmek)
Fırın Makarna
Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurması
Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |