Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Hamur için;
- 250 gram tereyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Limon kabuğu rendesi
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye elmaları rendeliyoruz ,ceviz hariç öteki gereçleri ekleyerek elmanın saldığı suyunu çekmesini bekliyoruz.Bu ortada da daima karıştırıyoruz.
- Suyunu çeken elmaları ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca içine kırılmış ceviz atıyoruz,karıştırıyoruz.
- Hamuru için; Tüm gereçleri oda sıcaklığındaki tereyağ ile yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru tezgahta uzunlamasına koyalım ve 5 eşit beze oluşturalım, her bezemizi tatlı tabağı boyutunda açalım ve 8 modüle bölelim .
- Geniş kısımlarına elma harcımızdan koyalım, sigara böreği üzere saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- 175 derecede yaklaşık 25 -30 dakika denetimli pişilerim.
- Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun 🌸.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












