Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 soğan soğan
  • Yarım çay bardağı su
  • Yoğurt

Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karnabaharları küçük küçük doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları koyup karıştırıp fırınlıyoruz. (200 derecede 20-25 dk fırındaladım).
  2. Karnabaharlar fırındayken et sosunu hazırlıyoruz.
  3. Kıymayı yağsız biçimde pişirdikten sonra soğan ekliyoruz.
  4. Soğan da kavrulduktan sonra salçayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra suyunu ve baharatları döküp hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Fırınlanmış karnabaharların üzerine yoğurdumuzu döküp onun üzerine de kıyma sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun….

Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaça( Bol Susamlı )
Ballı Pankek
Havuçlu Kek
Patatesli Ispanak Graten
İlikli Et Suyu
Çikolatalı Fit Çörek (Airfryer İle)
Hdabla | © 2025 |