Karnabahar Mantısı
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- Karnabahar
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 soğan soğan
- Yarım çay bardağı su
- Yoğurt
Karnabahar Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karnabaharları küçük küçük doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları koyup karıştırıp fırınlıyoruz. (200 derecede 20-25 dk fırındaladım).
- Karnabaharlar fırındayken et sosunu hazırlıyoruz.
- Kıymayı yağsız biçimde pişirdikten sonra soğan ekliyoruz.
- Soğan da kavrulduktan sonra salçayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra suyunu ve baharatları döküp hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Fırınlanmış karnabaharların üzerine yoğurdumuzu döküp onun üzerine de kıyma sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun….
Karnabahar Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









