Fındık Kremalı Giotto Pasta
Fındık Kremalı Giotto Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram mascapona (labne)
- 200 gram soğuk krema
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 400 ml süt
- 400 gram fındık kreması
Üzerini süslemek için;
- Sütlü çikolata
Fındık Kremalı Giotto Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremasının yapılışı krema, mascapona, pudra şekeri ve 2 kaşık fındık ezmesini krema kıvamına gelene baht çırpalım.
- Büyük bir porcama yada varsa çemberli kalıba kedi lisanı bisküvileri dizelim, soğuk sütün içine dileğe nazaran 1 yemek kaşığı kahve ile karıştıralım, bisküvileri ıslatıp dizelim .
- Üzerine kremayı sürelim, kremanın üzerine çekilmiş fındık serpiştirelim ,üzerine tekrar bisküvi dizelim, üzerine tekrar kremayı sürelim.
- Arada kalan fındık ezmesini üzerine dökelim.
- Varsa hazır çikolatayla süsleyelim kenarlarını çekilmiş fındıkla süsleyelim, pastamızı 4-5 saat buzdolabında bekletelim yâda akşamdan yapalım.
Fındık Kremalı Giotto Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







