Patatesli Patlıcan Oturtma

Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet küçük soğan
  • 100 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş domates (kışlık sos kullandım)
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sıcak su

Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve patatesimi halkalar biçiminde doğradım.
  2. İki farklı kapta tuzlu suda beklettim.
  3. Bu sırada soğanımı kavurdum.
  4. Üzerine kapya biberimi, bir kesim tereyağını ve kıymayı kavurdum.
  5. Üzerine salça ve domates sosumu da ekledim.
  6. Domates suyunu çekene kadar pişirdim.
  7. Patates ve patlıcanlarımı kuruladım.
  8. Kızgın yağda kızarttım.
  9. Fırın kabına evvel patatesleri sonra patlıcanlarımı dizdim.
  10. Üzerine hazırladığım kıymalı sosumdan döktüm. (kışlık domates sosumun içinde yeşil biberde vardı bu yüzden ayrıyetten kullanmadım, sosun içinde vardı. ).
  11. Yine bir tatlı kaşığı salçayı suyla açtım ve yemeğimin üzerine döktüm.
  12. 200 derecede yarım saat pişirdim.

Patatesli Patlıcan Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası (8+ Ay)
Fırında Köfte Patates
Yoğurt Mayalama
Unsuz Yağsız Şekersiz Tahin Ekmeği!
Mayalı Düğüm Poğaça
Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |