Akşam Yemeği Menüsü
Menünün HikayesiMerhaba bu tanımda mantarlı biberiye dana sote pirinç pilavı ve fırında patates var deneyeceklere afiyet olsun :)Merhaba bu tanımda mantarlı biberiye dana sote pirinç pilavı ve fırında patates var deneyeceklere afiyet olsun 🙂
- Et sote
- Pilav
- Patates
Et sote için;
- 500 gram dana eti (kuşbaşı)
- 1 adet soğan
- 100 gram mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 1,5 yemek kaşığı pul biber
- 500 ml su
- Tuz, biberiye
Patates için:
- 500g küçük patates (ikiye bölünmüş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
- Birkaç biberiye yaprağı
Pilav için:
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bulyon (et)
- 1 yemek kaşığı tuz
- Kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağ ekleyip soğanı kavurun. Domates salçasını, baharatlarını ve suyu ekleyip orta ateşte 1 saat pişirin.
- 1 saat sonra dilimlenmiş mantarları tencereye ekleyin ve etler yumuşayana kadar tekrar pişirin.
- Fırında patates için bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Bir kabın içinde yağı ve baharatları karıştırıp sos haline getirin akabinde patatesleri tepsiye dizin dizdikten sonra sosu üstüne dökün hepsini harmanlayıp 220° 30 dakika pişirin.
- Geniş bir pilav tenceresine şehriyeleri alın ve yap eklemeden bir kaç dakika onları kavurun gereğince kahverengi renk olunca yağları ekleyip biraz daha kavurun evvelce ıslanmış pirinçide ekleyin.
- Pirinçleride kavurduktan sonra kullandığınız bardak pirin kadar bardak kaynar su ekleyin.
- Hemen o sırada bir köşede kaynar suyu bulyon karıştırın harç haline getirip pilava dökün tuzuda ekleyip suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Ardından üstüne pak bir örtüyle örtüp demlenmeye bırakın 15 dakika sonra tüm yemekleri geniş tabakta servis edin afiyet olsun.






