Anne Keki
Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karbonata ,kabartma tozu, vanilya ve un hariç bütün materyalleri koyup karıştıralım.
- Hepsi karışınca içine bir su bardağı un ek edip üstüne kabartma tozu vanilya ve karbonatı ekleyelim ,kaşıkla güzelce birbirine yedirelim.
- Normal kek hamurundan katı olacak o yüzden un ekleyebilirsiniz hala cıvıksa akışkan olmayacak yani çok fazla.
- Ben kare borcama yaptım siz elinizde varsa kare yoksa istediğiniz borcama yahut tepsiye koyabilirsiniz.
- Sıvı yağ sürüp üstüne kek harcını dökelim ve yayalım.
- Üstüne fındık kırığı yahut ceviz ya da siz ne isterseniz dökebilirsiniz sade de yapabilirsiniz size kalmış 😊
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim denetim edebilirsiniz istediğiniz üzere çökme olmuyor kabarma garantilidir😊 deneyeceklere afiyet olsun elinize sıhhat şimdiden 😍.
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










