Karamelli Trileçe
Karamelli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1 paket krema (ben danone marka kullandım)
- 4,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Karamel sosu için:
- 1 paket krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ yahut margarin
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti (ben pakmaya kullandım)
- 1 su bardağı soğuk süt
Karamelli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karamelimizin bir an evvel soğuması için birinci onu hazırlıyoruz.
- Çelik bir tencereye şekerimizi alıp ocağın en kısık ateşinde eritiyoruz bu basamakta şekerin kendinin erimesi çok değerli biz yalnızca azar azar tenceremizi oynatabiliriz çok karıştırmamanızı öneririm.
- Tamamen eridikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarnimizi ekliyoruz.
- Oda erdikten sonra kremamızı içine boşaltıyoruz bu basamakta daima karıştırmamız lazım.
- Şekerleriniz içinde taş üzere olacaktır sakın paniğe kapılıp endişelenmeyin bir mühlet sonra bu kaybolup büsbütün eriyecektir.
- Karamelimizi hazırladıktan sonra şerbetmizi yapıyoruz.
- Derim bir kaba süt krema ve şekeri koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Bu kademede hazırladığımız şerbeti buzdolabında bekletiyoruz.
- Ardından krem şantimizi hazırlıyoruz.
- Ölçülerine nazaran yaptıktan sonra üzerini süslemek için 1 ,5 yemek kaşığı krem şantiden ayırıyoruz.
- Daha sonra kek imaline geçiyoruz.
- Yumurta ve şekeri beyaz bir kıvam alacak formda güzelce evvel düşük evrede sonra yüksek evrede çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla sıvı yağ,ılık su,un,vanilya,kabartma tozunu ekliyoruz,tekrar uygunca çırpıyoruz.
- Büyük uzunluk dikdörtgen kalıbı yağlayıp döküyoruz. Daha evvel ısıttığımız fırında 170 derece de yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen keki aldıktan sonra üzerini ise kürdanla delikler açıyoruz ve 5 dakika sıcaklığı geçince soğuk şerbetimizi döküyoruz.
- İyice soğuduğuna emşn olduktan sonra sırasıyla krem şantisini sürüyoruz.
- Ardından karamelini döküyoruz.
- Ben süslemek için krem şantimi bir buzdolabı poşetinin içine koyup çok azcık köşesini kesip o formda biçim verdim.
- Bir aksi bir düz olmak koşulu ile krem santiyi kürdan yardımı ile süslüyorum.
- Yaklaşık 2 saat buzdolabıbda dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,misafirlerime her vakit yaptığım ve tam not aldığım bir tatlı. Şimdiden afiyet olsun 🥰.
Karamelli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








