Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta / akı hamura-sarısı üstüne
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz silme
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
  3. Ben bu tanımımda 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.
  4. Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir formda karıştırma kabımıza ekleyelim.
  5. Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
  6. Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
  7. Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  8. Mayası gelen hamurumuzu eşit modüle ayıralım ve elimizle beze haline getirelim.
  9. Bezenin birini alarak elimizle yavaşça genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirelim.
  10. Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım fakat siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
  11. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  12. Tepsi mayası için poğaçalarımızı üzerini pak bir bez ile örterek 45 dakika kadar bekletelim.
  13. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  14. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 20 – 25 dakika kadar denetimli bir halde pişmeye bırakalım.
  15. Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Krep Pizza ( Tepside )
Pastane Tadında Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta (Yapımı Çok Basit)
Çaylı Kurabiye
Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Çikolatalı Pasta (Videolu)
Kabardıkça Kabaran Pudingli Yumuşacık Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |