Fırında Bütün Tavuk
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Bütün tavuk
Marinesi için:
- Yarım limon suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Patates
- Havuç (vs dilediğiniz zerzevatları ekleyebilirsiniz)
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğun marinesi için; bütün materyalleri bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Tavuğumuzu göğüs kısmından uzunluklu boyunca kesip tavuğumuzu açalım.
- Fırın tepsisine koyduğumuz tavuğumuzun üzerine çizikler atıp sosumuzu tavuğun her yerine sürelim. Üzerini güzelce kapatıp dinlenmesi için dolapta bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlendirdiğimiz tavuğun yanına dilediğimiz zerzevatları yerleştirin.
- Önceden ısıttığımız ve tabanına ısıya sağlam bir kapla su koyduğumuz 200 derecelik fırında yaklaşık bir buçuk saat pişirelim. Nar üzere kızaran enfes tavuğumuz servise hazır👩🏻🍳 afiyet olsun 😋
Fırında Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















