Sütlü Balkabağı Çorbası

Sütlü Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram bakabağı
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kereviz sapı
  • 4 diş sarımsak
  • 7 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tepeleme zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tepeleme zencefil
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • 1.5 litre su (6 su bardağı kadar)
  • 2 su bardağı süt

Sütlü Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağı alalım ,soğanı doğrayıp kavuralım, doğradığımız havuç ,patates ,kereviz sap ve kabakları sarımsağı ekleyip hepsini bir biraz kavuralım .
  2. Üzerine kaynar suyu varsa kemik tavuk yada et suyu varsa bir kısmını bundan ekleyebilirsiniz benim buzluğumda ilikli kemik suyu vardı ondan ekledim.
  3. Kapağını kapatalım sebzeler yumuşayıncaya dek pişirip çabucak blendardan pürüzsüzce geçirip tekrar ocağa alalım .
  4. Sütün üzerine çorbadan 1- 2 kepçe döküp karıştırıp çorbaya ekleyelim .
  5. Baharatları, tuzu da ekleyip karıştıralım bir 5 dakika sonra altını kapatalım.
  6. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ biraz zeytinyağını kızdırıp 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ekleyip karıştırıp dökün çorbamız hazır.

Sütlü Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Fındıklı Kurabiye (Bisküvi Kıvamında)
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Tam Tutan Kürt Böreği
14 Şubata Özel 2 Renkli Kek
Frambuazlı Çikolatalı Fit Browni
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet