Poğaça Yapımı
Poğaça İmali Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Poğaça İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütümüzü ılık olacak biçimde ısıtıyoruz ,içine maya ve şekeri karıştırıp 5 dk bekletiyoruz.
- Ardından karıştırma kabına alıp öteki gereçlerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamuru yaklaşık 1 saat üzeri kapalı mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamura form verip 15 dk tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra isteğe bağlı çörek otu yahut susam serpin.
- 200 derecede denetimli pişiriyoruz.Afiyet şifa olsun 🤲.
Poğaça Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








