Mafiş

Mafiş Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2-2.5 su bardağı un(kıvama göre)

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Mafiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç başka gereçleri karıştırma kabına alıyoruz. Ve çırpıyoruz.
  2. Yavaş yavaş un ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Merdane yardımıyla açalım. Bıçakla kare halinde keselim.
  4. Kızdırılmış yağa atalım. Alt üst güzelce kızarınca peçete üzerine alalım.

Afiyet olsun ✌️

Mafiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotulu Soslu Somon Balığı
Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka
Yeşil Mercimekli Bulgurlu Misket Köfte
Tavuk Sote
Evde Gerçek İnegöl Köftesi
Harika Kaplamasıyla Tavuk Kalamar
Hdabla | © 2025 |