Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka

Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet taze biber
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • 1 kaşık dolusu salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane

Damak tadınıza nazaran:

  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanı alaca soyup iri olma suretiyle kup kup doğrayalım.
  2. Ilık tuzlu suda bekletelim. Yarım saat sonra suyunu süzelim ve sudan geçirelim.
  3. Diğer taraftan uygun kızgın tavaya yağı alalım.
  4. Sırası ile küp küp doğranmış soğanı, ek edelim.
  5. İnce ince kıyılmış sarımsağı ve taze biberi ek edelim.
  6. Kıymayı ek edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  7. Tuzunu ek edip kaşık yardımı ile karıştıralım.
  8. Malzeme yumuşadıktan sonra salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  9. Suyu süzülmüş olan patlıcanı ek edelim, tuz ek edelim ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  10. Küp küp doğranmış patatesi ek edelim.
  11. Baharatı ve tuzu damak tadına nazaran ek edelim.
  12. Malzemeyi üç parmak geçecek kadar kaynar su ek edelim.
  13. Suyunu çekene kadar ve materyaller yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Not : materyalleri artırıp azalta bilirsiniz.

Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
Domates Çorbası
Lezzetli Peynir Topları
Airfry/Fırında Somon
Kuzu Etli Sebzeli Güveç
Sütlü Mısır Çorbası (12+ Ay)
Hdabla | © 2025 |