Köfteli Rulo Patlıcan Sarma

Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan (uzun patlıcan )
- 3-4 adet domates
- 3-4 adet sivri biber
Köfte için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarim tatlı kaşığı karabiber
- Tuz (baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz)
Salçalı sos için;
- 1 su bardağı su (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları uzun ince formda dilimleyelim. Fırın tepsisine dizip üzerlerine sıvı yağ gezdirelim. Evvelce 200°c ısıttığımız fırında 10-15 dakika hafif pişirelim ( uygunca pişirmeyeceğiz sarılacak kıvama gelmesi yeterli)
- Bu sırada köfte harcımızı hazırlayalım köfte için soğanı rendeleyip elimizle suyunu sıkalım sarımsağı rendeleyelim daha sonra gerekli bütün gereçleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım harçtan küçük köfteler hazırlayalım.
- Fırından çıkardığımız patlıcanlar soğuduktan sonra kenarına köfte koyup rulo halinde saralım ve tepsimize dizelim bütün patlıcanları sarıp dizdikten sonra ruloların ortasına domates dilimleri ve biberleri yerleştirelim.
- Sos için; su, salça, tuz ve yağı uygun bir kaba alıp karıştıralım ve patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim.
- Önceden 200 -250 derecede ısıttığımız fırında 25-35 dakika kadar pişirelim (kontrollü olalım her fırının pişirme müddeti farklıdır ya da daha kızarmış seviyorsanız süreyi biraz uzatabilirsiniz) yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












